För lite mer än ett år sedan lyssnade jag på en intervju med Pigge Werkelin, gotlänningen som förlorade hela sin familj i tsunamin. På middag med Hannah & Amanda heter programmet och du hittar det här ifall du vill kika på det…gör det, det sägs en hel del bra saker där.

I alla fall så berättar Pigge om hur han och hans fru löser problemet med att få tid till varandra och vårda relationen mitt i vardagspusslet vi alla sitter i. Det dom gjorde var att sätta sig den 1 januari och schemalägga 12 helger under året som kom. Helger enbart till för varandra, där barn är bannlysta och inga jobbmail får läsas.

För precis ett år sedan på nyårsdagen, inspirerade av Pigge så gjorde jag och min man detsamma. Vi satte oss ner med våra kalendrar och bokade av 12 helger, en i varje månad, vissa av helgerna visste vi redan direkt vad vi ville göra och de andra skulle vi turas om med att planera.

Det här är en klockren idé som verkligen fungerar. Jag har sagt det förr och säger det igen…. Tid är ingenting man får, det måste tas!

Man kan ju tycka vad man vill om planering, att det är både oromantiskt och ganska osexigt att sitta med en varsin kalender och planera in något man tycker ska vara både självklart och spontant.

Jag tror inte att vår vardag skiljer sig speciellt mycket från varken din eller någon annans i våra snabba liv. Själva har vi ett hus fullt med tonåringar, företag som ska drivas, jobb som ska jobbas och diverse projekt som väntar. På det lägger vi kroppar som ska tränas, egentid som ska finnas och familj och vänner som ska träffas. Hur ska man få möjlighet till att vara så där charmigt, romantiskt spontan om man inte planerar in det.

I dag satte vi oss igen!

10 helger är nu inbokade. I år valde vi bort juni och juli, då har vi ändå semester och hänger så mycket ändå. 1 hotellövernattning och 1 restaurangbesök är redan bokade för februarihelgen. En weekendresa är också inbokad i vår. Spa, retreat och späckhuggare safari i Norge står också på önskelistan men än är de andra helgerna  blanka och öppna för förslag.

Nu har vi den fantastiska möjligheten att kunna åka iväg på en weekendresa eller unna oss en dag på spa, men egentligen är inte VAD man gör de här helgerna som är det viktiga utan ATT man gör något tillsammans. Att bara ordna barnvakt för att ligga i soffan och se på film tillsammans är många gånger mer lyxigt än det finaste hotellet i världen.

Det finaste vi kan ge någon är vår tid!