Varför är det så bra att öva upp sin förmåga att känna medkänsla och ge kärlek till en främling?

Svaret är egentligen lika enkelt som självklart. Genom att ge ödmjukhet och kärlek även till främmande och okända människor så får vi en bättre värld!

Det är visserligen det stora övergripande målet som är så stort att det blir svårt att ta in möjligheten att ”lilla jag” skulle kunna påverka något så gigantiskt. I det mindre perspektivet handlar det om att få bättre relationer och lättare att interagera med alla i vår närhet. I det absolut närmsta perspektivet handlar det om att få ett inre lugn inom oss själva, bli av med osäkerhet och rädsla vi lätt kan få mot det vi inte känner till ordentligt, men framförallt minska vårt egna negativa energislöseri som uppstår varje gång vi irriterar oss på okända människor som inte tycker eller gör så som vi själva hade gjort.

Så åter igen… den största vinningen har vi själva när vi lär oss att känna medkänsla och kärlek inför andra. Ju mer öppenhet, nyfikenhet och förståelse vi har möjlighet att bemöta andra med desto bättre kommer vi själva må.

Sen att det i slutändan gör att vi får en bättre värld får vi väl se som en bonus!

Ta gärna för vana att då och då lägga in en meditation som just handlar om bemötandet och medkänslan för just den främmande personen. Det är ganska fantastiskt att man redan efter första gången kan känna någon form av värme och kärlek trotts att det riktar sig till en person i ens yttre sfär.

Testa att ge kärlek till en främling, du och personen kommer båda må bättre av det. Det kanske bara handlar om en enkel kärleksfull tanke eller en hjälpande gest. Prova själv så får du se!

Vi har skapat en meditation som hjälper dig att öva upp medkänslan till alla individer kring, b.l.a att ge kärlek till en främling. Lyssna och använd meditationen som ett verktyg i vardagen.

Till den okända