Har du provat att med andningens hjälp träna på att stärka dig själv och boosta dig själv med kärlek? För en del är det lättsamt att meditera kring kärlek medan det för andra kan vara extremt svårt att bara försöka fokusera på den egna personen, än värre att ge kärleksfulla tankar till sig själv.

Till en vän!

Den här korta meditationen  fokuserar på medkänsla och kärlek till en vän. Vad menas med vänskap? Det kan ju vara så mycket och ibland så mycket mer än ”bara” en vän. Vänskap kan också komma i en annan skepnad som ett djur till exempel.

En av mina bästa vänner är min hund, en ödmjuk liten kille som heter Jackson. Han finns där vid min sida, ger kärlek när jag behöver det som mest, gör tokiga saker som får mig att skratta när jag har tråkigt och tvingar upp mig ur sängen när jag egentligen vill dra täcket över huvudet.

Vissa vänner kan också stå oss väldigt nära fast vi aldrig fysiskt har träffats. En del av oss har tyvärr mist sin allra bästa och det finns de som saknar någon överhuvudtaget i sitt liv.

Så nu när vi meddar en kort stund….tänk på en vän, en person, ett djur som gör dig glad och varm inombords. Känner du att det är svårt eller att du inte har någon i ditt liv eller som kommer upp i din tanke så kanske du har en plats som gör dig glad och varm i hela kroppen. Fokusera på platsen istället.

Även en plats kan ge allt det där som vänskap är!

Lyssna på meditationen: Till en vän.