Hur hanterar man en energitjuv?

Kärlek till den svåra heter den meditationen vi ska prata om nu. Den svåra…. Vem är det? Vad menas med svår? Hur gör man?

I det här fallet är den svåra helt enkelt en person, individ eller något som det just nu känns väldigt svårt att ge kärleksfulla tankar till. Någon eller något som tar din energi, får dina negativa tankar att börja rulla, som du blir irriterad på, blir frustrerad på, arg, galen, trött… Kanske någon som gör dig skitförbannad eller som du på riktigt tycker är helt dum i huvudet. Vi ska ge kärlek till en energitjuv helt enkelt.

Det kan bli tufft…

Ja, ni förstår säkert att utmaningen kan bli lite tuff, men oj vad viktig just den här meditationen är. Vi kommer möta och vara tvungna att samspela med andra som inte gör eller tänker på samma sätt som vi själva, vi kommer också bli illa behandlade eller råka ut för ”idioter” som kommer trigga igång vårt negativa känslomönster och trycka på just vår känsloknapp som drar igång negativa tankar och startar vår irritation och ilska.

All form av ilska, aggression eller störande på någon annan tar vår energi, inte från den andra utan bara från vår egna energireserv…ett fruktansvärt slöseri, eller hur?

Ju mer vi tränar upp vår förmåga att känna förståelse och medkänsla för andra, desto mer lugn, harmoni och glädje kommer vi känna själva. Det vi helt enkelt gör är att vi lär oss hur vi ska hushålla med våra egna energidepåer så vi inte slösar energin genom irritation eller ilska mot andra.

Så den här meditationen är en typ av visualisering där vi försöker möta den eller det som känns extra svårt just i dag och ge kärlek, medkänsla och värmande tankar till.

Så…nu meddar vi lite!