Ett av mina planerade stopp på den här resan har varit att besöka Unplug Meditation här i Los Angeles. En meditations studio med guidade drop in meditationer på 30 eller 45 minuter och här var jag och Thomas i dag för att se hur de har det, bli inspirerade och så klart meditera. Vi prickade in ett eftermiddagspass på 30 minuter.

En sån här studio skulle jag vilja öppna här i Stockholm och egentligen i varje stad. Det jag gillar med deras tänk är att man skalat ner, paketerat i en snygg design och gjort meditationen enkel och tillgänglig för alla. Du behöver inte gå någon dyr 8-veckors kurs eller åka iväg på en helgretreat. Här finns det inga rätt eller fel sätt att meditera på utan du kommer som du är, nybörjare eller inbiten meditatör och slinker in på en 30 minuters meditation, sätter dig tillrätta och blir guidad genom dagens meditaionsstund.

Precis så det ska vara!

Unplug startades av Suze Yalof Schwartz som innan arbetade inom modevärlden. När hon fick upp ögonen för meditation och ville lära sig mer hittade hon ingen plats som passade hennes schema, budget eller hade ett bemötande som passade henne så hon startade helt enkelt en egen studio. Anpassad för att passa den urbana stadsmänniskan. Här kan ni läsa mer om Suze

Så vad tyckte vi?

Lokalerna är moderna, neutrala och andas mer stilren design än andlig yogastudio om ni förstår vad jag menar. Inget fel på yogastudios över huvudtaget…jag gillar dom, men ska man renodla meditationen som ett andningsverktyg och få så många som möjligt att använda det oavsett kön, yrke, klass, religon, ålder mm så är jag övertygad om att allt lull lull runt omkring måste plockas bort och det har man gjort här.

Personalen var jättetrevliga och hade en familjär känsla. Att vi kom från Sverige var en given succé som förevigades och ut på instagram så klart.

Unplug_Meditation___unplugmeditation__•_Foton_och_filmklipp_på_Instagram

Det var faktiskt ganska mycket folk för att vara en vardag mitt under arbetstid, inte helt fullt men nästan och det var både kvinnor och män, äldre damer och unga tjejer. Så kul att se att det verkligen var alla möjliga där.

Meditationsstolarna, ja, för de hade en form av stol. En dyna med ställbar rygg var bekväm, men själv föredrar jag nog ändå meditationspallen. Man får liksom en naturligt rak hållning i bäckenet med den.

Den guidade meditationen var lättsam och lätt att följa fast det var på engelska. Helt klart var det en av mina bättre dagar, med både inspiration och lite extra lugn.

I like!