När man börjar komma igång med att meditera och får lite vana att fokusera på andningen och försiktigt låta tankarna passera, då kan det vara dags att prova på 30 minuters tystnad utan vägledning.

Helt enkelt meditera utan guidning och utan någon som är där och talar om vad man ska göra.

Låt det gärna vara dagens övning ….

Lite läskigt, jag vet, men det är inte så farligt eller svårt som man först kan tro. Prova gärna den  här nedan. En tyst meditation, fast med klang i början, slutet och var femte minut.

Klangen blir som ett hjälpande stöd som för dig tillbaks till uppmärksamheten när tankarna vandrar i väg. Om du är ljudkänslig, kan du dra ner ljudet så blir inte klangen så hög.

Är det bättre att meditera i tystnad än att bli guidad igenom av någon som hjälper till att hålla fokus? Det är med den saken precis som med all annan träning. Den träningen som blir av är den bästa. Det man i så fall kan säga om just meditationsträningen är att variation är bra. Det gör att vår fantastiskt smarta hjärna inte blir uttråkad och förutseende.

Så variera dig ibland! Vill du ha en guidad meditation så välj ett ämne som passar eller om du vill ha lite mer spelrum för dina egna tankar så väljer du 30 minuter tystnad.

 

En tyst meditation: 30 minuter tystnad

30 minuter meditation