Jag tänkte att vi skulle ta en kort stund och prata lite om val, att välja lycka.

Jag skulle vilja påminna om just det, att välja och alla val vi faktiskt gör varje dag. Det är något som man lätt kan glömma bort eller så har man aldrig någonsin tänkt på det.

Det är en möjlighet vi har, att välja! 

Vi gör val hela tiden i vår vardag och i våra liv, stora som små. Allt från vad vi vill bli när vi blir stora till vad vi ska äta för middag i kväll. Vi gör så mycket val och tar så många beslut att vi oftast tar det för givet och glömmer bort att vi kan använda denna fantastiska förmåga till att också se till att vi mår bättre och får mer energi.

Att välja lycka – det är ditt val

Vad menar jag då med att välja lycka – Jo, vi reagerar på saker som händer och i alla former av reaktioner är en känsla inblandad.

Jag kanske blir arg, ledsen, glad, orolig…ja, ni fattar, det som händer sen är att vi oftast agerar på något sätt som är kopplat till vår känsla. Dom flesta känner nog igen att man i affekt inte alltid agerar på det mest förnuftiga sättet.

En av mina meditationslärare sa en gång:

” Var inte rädd för det olika känslorna som dyker upp i din kropp – se dom bara som gäster som är på besök, men kom ihåg att det är du som bestämmer hur länge de ska få vara på besök i just din kropp”

Det är där möjligheten att välja kommer in i bilden! Det är med den insikten vi får möjligheten att använda förmågan att välja som ett verktyg till att må bättre.

Att själva känslan kommer kan vi inte göra något åt, det ska vi inte heller för det är bara en naturlig del av att vara människa, men hur länge vi går runt och t.e.x är arga, ledsna, avundsjuka eller kanske oroliga det har vi möjlighet att styra över…det är då vi har förmågan att välja ett bättre alternativ som vi mår bättre av. Helt enkelt – Att välja lycka.

Öva, öva, öva..

Självklart är det med den här insikten som med allt annat… det kommer inte av sig självt, utan även detta – Att välja, är något man behöver träna på för att det ska bli en naturlig del av sitt tankesätt och sin vardag. Jag kan dock lova att nästa gång du kommer på dig själv med att t.e.x bli arg och du medvetet gör ett val att faktiskt byta ut den känslogästen mot en annan så kommer du märka hur snabbt det går för ilskan att försvinna. Det räcker faktiskt med att bara uppmärksamma att man är arg för att det ska rinna bort…Det kan jag lova till 100 %

Den här meditationen är perfekt om du vill lära dig ge kärlek till dig själv. Kärlek till sig själv.

Att välja lycka