Att bli bättre på att ge kärlek till sig själv?

Vad är det som gör att vi har så svårt att älska oss själva, att vi kan älska så många andra, men så ofta sätter oss själva längst ner på listan? Den viktigaste kärleken är ju den till sig själv….och när man läst den meningen brukar de flesta reagera lite grann, skruva på sig, få ågren och känna…nää, så egoistisk är inte jag! Den viktigaste kärleken måste ju vara till mina barn?

Men den gamla klyschan ”Om man inte kan ge kärlek till sig själv, kan du inte älska någon annan” Den är sann! Vilket gör att om du inte lär dig att älska, uppskatta och vara snäll mot dig själv blir det svårt att ge detsamma till någon annan och det blir smärtsamt svårt att ta emot kärlek, ömhet och tacksamhet från de som vill överösa dig med detsamma.

Hur ska vi kunna lära våra barn vad kärlek är om vi inte har modet att stå upp för kärleken till oss själva? Att älska sig själv betyder inte att vara egoistisk, utan riktig kärlek till sig själv betyder acceptans, trygghet, lugn, mod och kunskapen att älska utan förbehåll.

Kom igång du också och träna på att ge kärlek till dig själv!

Lyssna på meditationen: Kärlek till sig själv.