Acceptans – Att acceptera!

Fundera på det en stund…. vad känner du inför de orden?

Acceptans är den viktigaste delen i förhållningssättet till mindfulness och den personliga utvecklingen. Samtidigt är det något som många har svårt att förstå och misstolkar innebörden av.

Att acceptera, betyder INTE att låta sig bli överkörd eller att gå med på saker man inte vill. Det är inte heller att bara låta saker vara och inte ta ansvar. Men…

Acceptera det du inte kan förändra och lägg din energi på det du kan göra något åt.

Acceptans är svårt och något vi behöver träna mycket på, framförallt acceptansen mot oss själva.

Acceptera och gå vidare!

Vi kan ta vädret och årstiderna som ett tydligt exempel. Ingen av oss kan påverka vädrets makter eller årstidernas växlingar ändå är det så vanligt att vi regniga dagar gnäller, suckar och ibland tilldelar det dåliga vädret anledningen till varför hela dagen är förstörd. Snacka om energislöseri på något som inte går att påverka, om man i det läget har förmågan att lite snabbare acceptera det faktum att vädret är riktigt tråkigt och jag kommer inte kunna göra någonting åt det förutom sätta på mig bättre kläder när jag går ut, ja då kan vi desto snabbare lägga det bakom oss, gå vidare och fokusera på det som GER oss energi istället.

Det finns en bra övning för att träna på det här, förutom förmånen att ta en egen liten meditations stund förstås. Lär dig acceptera genom att ta hjälp av SOAL.

  • Stop
  • Observe
  • Accept
  • Let go
Acceptans

Ju fortare vi kan acceptera det vi inte kan förändra, desto fortare kan vi komma på rätt köl, återgå till att vara närvarande här och nu. Vi blir lugnare, gladare, mindre stressade.

Meditationsövningar

Använd dig utav någon av dessa meditationsövningar för att träna på att acceptera.