Den här luckan innehåller nog det absolut bästa verktyget som finns – panikmeditationen, akutaren eller 1- minutaren som jag också brukar kalla den. Den använder jag själv när jag får panik.

Det är en mikromeditation som man kan ta till precis när som helst och var som helst.

Egentligen i alla lägen där man känner någon form av stress eller obehag i kroppen. Det är lite som gamla tiders ”räkna till 10” fast med en meditationstvist.

Föreställ dig känslan av köerna och trängseln inne på ett fullsmockat varuhus, det där läget när ilskan bubblar i kroppen eller när barnen är totalt hysteriska. Tänk då att ha ett snabbt, enkelt verktyg att plocka fram och på en minut få kroppen och tankarna i balans igen, få ett kort andrum så känslorna inte får eget spelrum. Det är då vi använder panikmeditationen.

 

Panik

 

Själv använder jag den så ofta att jag knappt tänker på det längre, har liksom integrerat den i vardagen. Förutom i alla jobbiga situationer brukar jag också ta nån minut i bilen innan jag kliver ut dit jag ska. Så det behöver inte bara vara när jag får panik.

Det blir som ett snabbt, enkelt sätt att samla ihop sig oavsett vad anledning är och resultatet blir alltid detsamma.

Lite lugnare, stabilare och så tar jag bättre beslut. Jag överreagerar mer sällan och får någon minut på mig att tänka till innan jag låter känslorna styra hur jag ska reagera.

Ja, ni fattar…. det blir så mycket lugnare i alla typer av relationer. =)

Ni bara måste försöka komma ihåg att testa den här under dagarna, så fort ni känner behovet komma.

1-minutaren är så kort och enkel att det inte ens behövs någon ljudfil….så bara följ det som står på övningskortet här ovanför.