Meditation om medkänsla är ett riktigt bra verktyg att använda sig av för att må bra själv. Om man hårdrar det lite är detta en ganska självisk meditation.

Vi har alla en eller flera personer runt omkring oss som vi kanske irriterar oss på eller som får oss att bli arga, ledsna eller bara tar vår energi. Ibland kan vi bli upprörda över personer eller grupper vi inte ens känner eller ens har träffat, människor som tycker olika, agerar annorlunda eller påverkar oss negativt på något sätt.

All form av ilska, aggression eller störande på någon annan tar vår egen energi, inte från den andra utan bara från vår egna energireserv…ett fruktansvärt slöseri, eller hur?

Ju mer vi tränar upp vår förmåga att känna förståelse och medkänsla för andra, desto mer lugn, harmoni och glädje kommer vi känna själva. Det vi helt enkelt gör är att vi lär oss hur vi ska hushålla med våra egna energidepåer så vi inte slösar energin genom irritation eller ilska mot andra.

Som bonus blir vi också mycket mysigare, gladare och kärleksfullare att umgås med. =)

 

Meditation om medkänsla

Det finns en anledning till varför mediterande munkar oftast upplevs som väldigt harmoniska. De har tränat mycket på att känna medkänsla inför alla varelser. Det här meditationen om medkänsla är helt fantastisk att använda sig av när men exempelvis stör sig på idioten till chef, knäppa grannen eller jobbiga släkten på julafton.

Den kan väcka en hel del känslor i kroppen…låt dom bara få komma och notera bara vad som händer.

Medkänsla