Åh… vad glad jag är att du är här!

Jag hoppas verkligen att du ska få med dig något som du får användning för i din vardag. =)

Nu skulle jag kunna börja med att berätta hur mycket som helst om alla positiva fördelar med att meditera och fördelarna med att försöka ta till sig ett mindfulness-tankesättet i vardagen, men jag hoppar över det om det är okej?

För jag anser att det absolut bästa sättet för att förstå vad mindfulness och Scandinavian meditation är och vad en enkel meditation kan åstadkomma med vårt välbefinnande, det är att bara börja!

Bara komma igång och bara göra!

Inte fundera så mycket på hur, var, när eller ens varför? Försöka strunta i att vi ska få någon effekt, att det ska hända något eller att vi ska känna på något speciellt sätt.

Försök bortse från all prestation vi har en tendens att lägga in i det vi gör. Här finns nämligen inga rätt eller fel, här bara ÄR vi. Här tränar vi på att vara i nuet, ge oss själva ett litet andrum där vi får möjlighet att sortera alla tankar och intryck. Här njuter vi av att bara vara.

Helt enkelt en möjlighet att lägga hjärnan på laddning och förflytta oss till en annan plats.

Övning i Scandinavian meditation

Så en bra första övning är helt enkelt att bara komma igång. Komma igång på det sätt som passar dig bäst så välj en tid och plats under dagen där du får vara ostörd en kort stund… gärna nu på en gång om det går.

Sätt dig bekvämt på en stol, pall eller kudde och starta igång en meditation som du hittar i mediabiblioteket.

Om du känner att du inte vill lyssna på just en guidad meditation så går det ju precis lika bra att meditera helt i tystnad, utan ljudfil och då fokusera på sina andetag och andetagets väg in…. och väg ut. Vill du ändå ha någon form av stöd så finns det en 30 minuters tystnad med klang i början, slutet och var femte minut som en hjälp och guide.

Men så här i början kan det vara enklare att ha någon att följa. Nedan har vi två meditationer vi tror skulle kunna passa för att komma igång. Sätt på dig hörlurarna och tryck på play!

Berätta gärna på Instagram eller vår Facebooksida hur det kändes för dig.

Scandinavian meditation