När man har tagit beslutet att förändra något i sitt liv som i det här fallet att komma igång med sin meditationsträning och framförallt börja prioritera sig själv då kommer det alltid bakslag och dagar av motgångar. Det ingår liksom i inlärningskurvan.

Stanna upp, klappa dig på axeln för du har nu gett dig själv egen tid och tränat uppmärksamhet, fokus, avslappning och haft en liten meditationsstund varje dag, regelbundet eller i alla fall någon gång. Fantastiskt!

Även om det inte har gått precis som du har velat eller känts som du förväntat dig. Du kanske inte hunnit med alla dagar, glömt bort eller bara inte haft lust eller så kan det ha känts obehagligt i kroppen. Släpp inte taget!

Kom ihåg att det gör ingenting, strunta i dina misstag och börja om på nytt igen.

Var inte hård mot dig själv för det finns faktiskt inga misslyckanden, bara erfarenheter, lärdomar och nya steg framåt.

Alla lär sig gå till slut, det tar bara olika lång tid och det som gör skillnaden är att inte sluta, inte ge upp. Så var glad och stolt över det du har gjort. Du kan ha tagit de första stegen till en helt ny vana!

När man har hållit på ett tag, den första nyfikenheten har lagts sig och vi vet vad som ska komma det är då det gäller att bara köra på, känns det obehagligt eller kanske tråkigt, bara gör ändå. Det kommer att vända så glöm inte att….

  • Planera in ny egentid, kort stund varje dag och en längre en gång under veckan
  • Strunta i hur det känns eller vad som händer under meditationerna
  • Bara gör, det är som med all annan träning. Det tar emot innan och är underbart efteråt.
Släpp inte taget