Jag har många favoriter när det kommer till meditationer, men vissa är så där lite extra bra. Den jag ska presentera här är verkligen en sådan. Det här är nog en av, inte bara mina favoriter utan jag vet att den här brukar bli mångas favorit. Jag pratar om – Bergsmeditationen!

Visualisering

Det är en visualiseringsmeditation där vi lär oss hitta vår inre styrka. Den är lite som en 15 minuter lång metafor där vi kan se likheter mellan oss själva och det stabila berget, vårt liv och årstidernas skiftningar. Vi är nog många som behöver påminnas om vår inre styrka, vår inre trygghet och vår urkraft att stå stadigt när det stormar omkring oss. Det är nog anledningen till att så många fastnar för just den här. Den är stark och kraftfull som verktyg, vilket vi alla kan behöva i vår egen vardag.

Den passar bäst som sittande meditation och är en personlig favorit som jag verkligen rekommenderar.

Bergsmeditation